FOCUSUL – ALTA RESURSA IMPORTANTA

Am sa incep acest topic prin a va spune ca stiu scuza generala care spune ca eu m-am focusat dar nu s-a intamplat nimic.

Ca sa-ti atingi un obiectiv, nu este suficient doar sa te focusezi pe el, trebuie sa-ti pui in miscare toate resursele! Dar, despre asta vom vorbi mai incolo, acum hai sa vedem cum este focusul o resursa pentru noi.

Focusul este o resursa care ne ajuta sa oprim “galagia” din mintea noastra.

Atunci cand ne focusam, avem atentia indreptata spre ceea ce vrem sa facem in acel moment.

WHERE FOCUS GO ,  ENERGY FLOW!

Asta inseamna ca punem energia noastra acolo unde suntem focusati.

Insa, ca sa optimizam sim ai bine celelalte resurse, dintre care TIMPUL, cel mai eficient si productiv este sa fim FOCUS LASER

Ce este diferit la FOCUS LASER? Atunci cand ne focusam LASER, eliminam toate distragerile din jurul nostru. De ce?

Exemplu: Imaginati-va ca aveti de facut un proiect pentru voi. Incepeti sa lucrati la el si din 2 in 2 minute aveti notificari pe telefon sau intra copii in camera, etc ce se intampla atunci? E clar ca veti fi distrasi, pana reveniti la proiect, pana va readunati si reluati ideile, trece timpul, timpul care este o resursa extrem de pretioasa. La ce duce aceasta, la o eficienta scazuta a muncii si la o productivitate la fel de scazuta. In plan emotional poate duce la furie, frustrare, agitatie mentala, stres ca nu finalizati proiectul,decizii limitatoare ca nu sunt suficient de bun, de aici se trece la focusarea pe ce nu vrei si de aici mai e un pas pana la a renunta la proiect.

Din acest motiv, va sugerez ca atunci cand aveti de facut ceva la care aveti nevoie de FOCUS LASER, sa tineti cont de eliminarea tuturor distragerilor.

Cum faceti asta practic?

  • Duceti telefonul in alta camera sau il inchideti
  • Inchideti televizorul
  • Preformulati copii ca aveti de lucru 1-2 ore in care doriti sa nu fiti deranjati sau daca sunt mai mici le dati sarcini de facut in joaca in asa fel incat sa-i tineti ocupati, sau rugati partenerul de viata sa-i tina ocupati pana va terminati ce aveti de facut.
  • Daca aveti mai multe sarcini de facut la care aveti nevoie sa fiti focusati LASER, dupa fiecare sarcina incheiata, luati o mica pauza, in asa fel incat mintea voastra sa aiba timp sa treaca de la o sarcina la alta si sa aiba un mic repaus. Binenteles, aici calibrati fiecare in functie de capacitatea voastra de a sta focusat.
  • Luati sarcinile pe rand, nu in timp ce faceti una, va ganditi cu panica la ce mai aveti de facut.
  • Daca lucrati in plan personal (nu pentru companie) atunci va sugerez sa scrieti de mana. Scrisul de mana ajuta la focusare, opreste galagia mentala!

Sa -ti fie de folos! Si daca ai nevoie de ajutor, suntem aici pentru tine!

Gianni