Recunoașteți puterea alegerilor voastre

Lucrul de recunoscut este că fiecare alegere mică pe care o faci este într-adevăr o decizie. S-ar putea să crezi că ești prins în capcană și ca nu ai capacitatea de a face alegeri. S-ar putea să simți că viața s-a  „aruncat” asupra ta și că tocmai ai fost o victimă nefericită. Dar cum am spus mai devreme: ai ales să

fi aici. Și dacă ai simțit că nu ai avut niciodată de ales, atunci exact inacțiunea ta a fost cea care te-a ținut aici. Si totuși ai ales– a alege să nu faci nimic este tot o alegere!

Și având în vedere acest lucru, este incredibil de important să te gandesti bine la alegerile tale în viitor și să privesti înapoi , in trecut,la acele decizii pe care le-ai luat pentru a ști cum să schimbi lucrurile în bine. Care decizii au funcționat pentru tine și care nu?

Primul lucru cu care ar fi bine să începeți este acea decizie de a nu trece la actiune. Acea decizie de a lăsa frica și presiunea socială să te împingă într-o munca de care nu te bucuri. Cum a functionat pentru tine aceasta decizie?

Acum hai să extrapolăm asta pentru un moment și să ne imaginăm că vei continua cu aceeași decizie pentru încă mulți ani de acum înainte. Cum va fi viața ta dacă continui să iei aceleași decizii? În acest caz, realitatea este probabil mult mai înfricoșătoare decât oricare alta varianta posibila in viitor pe care ti-ai imaginat-o dand frau liber fricii.

Dacă continui cu inacțiunea, atunci veți ajunge să lucrezi probabil in același loc de muncă pentru tot restul vieții tale. Pe langa asta, lipsa de activitate fizică în fiecare seara (din cauza lipsei tale de miscare in timpul zilei), vor duce la deteriorarea corpului tău treptat, pe măsură ce te îngrași și aduni dureri. Nu îți vei trăi niciodată visele de a conduce o afacere, de a fi un rockstar sau orice altceva ai vrut să fi. Și vei continua sa fii complet nerecompensat în ceea ce faci. Zilele vor trece una dupa cealalta si cand te vei trezi vei avea 80 de ani.

Acesta este prețul deciziei de a nu face nimic.

Uită-te la această decizie, cantareste-o și apoi decide dacă poți continua sa traiesti asa. Sperăm că acest lucru vă va ajuta să recunoașteți importanța tuturor

Deciziilor pe care le-ati luat de a nu face, de a nu trece la actiune si sici sunt incluse și decizia pe care o iei de a nu lucra la afacerea ta

în seara asta, de a nu mă antrena în seara asta…etc.